Menu

Duurzame jeans van Closed bij Bronwasser Woman

Merk Tip

Bij Bronwasser Woman vind je de premium sustainable denims van het Duitse merk Closed. 

Closed Denim besteedt veel aandacht aan duurzaamheid en goede arbeidsomstandigheden. De spijkerbroeken van Closed staan bekend om de hoge kwaliteit stoffen, goede fits en trendy designs. 

Reden genoeg om eens wat extra aandacht aan het productieproces van Closed te besteden. 

Closed duurzame spijkerbroeken bij Bronwasser Woman

Closed doet er alles aan om hun spijkerbroeken zo milieuvriendelijk mogelijk te produceren. Naast aandacht voor het milieu, let Closed ook op de arbeidsomstandigheden in de fabrieken waar ze mee samenwerken.

Closed zegt hier over:

“Wij geloven in openheid en duidelijke communicatie. Onze producten hebben een bepaalde prijsstandaard. Echter, onze prijzen komen op een eerlijke manier tot stand. Natuurlijk, er zijn goedkopere stoffen en producenten voor onze denims, maar die leveren niet dezelfde Closed-kwaliteit. En, er zijn vergelijkbare producten van andere bedrijven, maar voor een hogere prijs.”

“Hoeveel is een jeans waard die 100% Made in Italy is? Welk prijskaartje hang je aan een collectie die voor 85% Made in Europe is? Wij kiezen ervoor om oprecht en transparant te zijn, omdat we willen dat onze prijzen begrijpelijk zijn. Wij vinden dat alleen maar eerlijk.”

Closed: duurzame stoffen en productie

Voor de productie van de jeans gebruikt Closed stoffen die beter zijn voor het milieu, zoals denim van gecertificeerd biologisch katoen.

Bij de productie van de duurzame jeans-collectie Closed – A Better Blue wordt onder andere minder water, minder energie en minder chemicaliĆ«n gebruikt.

Closed: made in Italy

Closed eco-denim A Better Blue koop je bij Bronwasser Woman Amsterdam-Zuid

De helft van alle denims van Closed worden geproduceerd door Candiani in ItaliĆ«. Deze producent staat in denimland bekend als de ‘groenste producent in de blauwe wereld’.

Op de website van Closed kun je meer lezen over Sustainability, Environment en producenten. Ook vind je hier uitgebreide informatie over de duurzame, eco-friendly spijkerbroeken van Closed A Better Blue.

Duurzaamheid bij Bronwasser Woman

Naast Closed vind je bij Bronwasser Woman nog veel meer merken die extra aandacht besteden aan kwaliteit, duurzaamheid en arbeidsomstandigheden. Lees het artikel Bronwasser & Duurzaamheid voor meer informatie.

Bezoek onze winkel op het Gelderlandplein in Amsterdam, en ontdek de sustainable denims Closed en de duurzame kwaliteiten van onze andere topmerken.