Menu

Bronwasser en duurzaamheid: kwaliteit die lang meegaat

Collectie
Closed eco-denim A Better Blue koop je bij Bronwasser Woman Amsterdam-Zuid

Bij Bronwasser Woman gaat duurzaamheid hand in hand met goede kwaliteit.

Onze filosofie over duurzame kleding is dat je beter een paar goede, duurdere stukken kunt kopen waar je jarenlang plezier van hebt, dan goedkope kledingstukken die minder lang mooi blijven. 

In onze winkel vind je Nederlandse en internationale merken die duurzaamheid en kwaliteit nastreven in ontwerp, materialen en productie.

In dit artikel lees je meer over Bronwasser Woman en:

  • duurzame kledingmerken
  • transparantie: made in Europe
  • biologisch katoen en sustainable denim
  • sustainable denim
  • goede doelen
  • gecertificeerd bont
  • slow fashion

Bronwasser Woman: duurzame kleding in Amsterdam

Ontdek Max Mara bij Bronwasser Woman Amsterdam Gelderlandplein

Bij Bronwasser Woman selecteren we high-end dameskleding op uitzonderlijke kwaliteit, origineel design en goede pasvorm – voor grote maten en kleine maten. 

Wij vragen de merken naar informatie over hun productie; waar komt de kleding vandaan, wie maakt het en hoe gebeurt dat? 

Transparantie: Made in Europe

We verkopen merken met een uitgesproken filosofie over duurzaamheid. En we verkopen merken die het woord ‘duurzaamheid’ nauwelijks gebruiken,  maar door hun keuze voor vakmensen en transparantie minstens zo goed en dus ook zeer verantwoord produceren.

Wij geven sterk de voorkeur aan merken die hun kleding laten produceren in landen met goede regels en wetten voor arbeidsvoorwaarden, veiligheid en milieu.

Veel van onze merken produceren kleding in Europese landen. Denk aan Closed, SET, Dorothee Schumacher en By Malene Birger

Biologisch katoen en sustainable denim

Closed denim en jeans koop je bij Bronwasser Woman Amsterdam Gelderlandplein

Sommige merken kiezen specifiek voor eco-stoffen, zoals Closed dat doet met de eco-friendly denims van A Better Blue geproduceerd door Candiani in Italië.

Antik Batik is een Frans bedrijf met een sociale, fair-trade filosofie. Dit merk werkt veel samen met lokale ambachtsmensen voor borduursels, applicaties en artworks. Dit geeft de kleding van Antik Batik een exclusieve bohémien look.

En Joseph Ribkoff produceert al jaren in Canada, om de beroemde Ribkoff-kwaliteit te kunnen blijven garanderen.

Meer weten?
Op deze websites kun je meer lezen over duurzaamheid, arbeidsomstandigheden en milieuvriendelijke productie:

Goede doelen: Leger des Heils en White Ribbon Alliance

Als familiebedrijf zetten we ons ook in voor sociale projecten en goede doelen. Enkele voorbeelden van goede doelen waar Bronwasser Woman aan doneert of op een andere manier mee samenwerkt: 

Leger des Heils
Elk jaar doneren we onverkochte kleding uit de SALE aan het Leger des Heils. De kleding wordt gesorteerd door vrijwilligers bij het Leger des Heils en gaat onder andere door naar mensen in nood.
Lees verder over dit project >>>

White Ribbon Alliance
Een goed doel waar we in 2018 mee hebben samengewerkt is de White Ribbon Alliance. Deze organisatie zet zich wereldwijd in voor de gezondheid en rechten van moeder en kind.
Lees verder over dit project >>>

Fake fur & gecertificeerd bont bij Bronwasser Woman

Wij kiezen zoveel mogelijk voor hoogwaardige fake fur (fashion fur) in onze collectie. Je vindt het onder andere (in wintercollecties) bij de merken Stand en By Malene Birger. Af en toe kiezen we ook voor bont in onze collectie. Je vindt het onder andere in items (meestal jassen) van de merken Goldbergh en Peuterey.

Als we bont inkopen, dan letten wij er op dat het bont gecertificeerd is. Wij kopen geen bont afkomstig uit China. Goldbergh werkt bijvoorbeeld met bont van het gecertificeerde Finse bedrijf SAGA. Meer informatie vind je op de SAGA website.

Bronwasser Woman kiest voor slow fashion

Wij laten ons bij de inkoop in de eerste plaats leiden door kwaliteit die lang meegaat: slow fashion. We kiezen voor merken die topkwaliteit en dus ook kwaliteitscontroles de hoogste prioriteit geven. Denk bijvoorbeeld aan Natan, Dorothee Schumacher en By Malene Birger

Door die zeer hoge kwaliteitseisen is de kleding vaak ook ‘duurzaam’ geproduceerd in de modernere zin van het woord: met respect voor mens, dier & milieu.

Kies je graag bewust voor slow fashion en duurzame mode? Kom dan winkelen bij Bronwasser op het Gelderlandplein in Amsterdam en ontdek ons exclusieve aanbod van ruim dertig kwaliteitsmerken