Menu

NIEUW IN ONZE COLLECTIE

Collectie

Antik Batik is een Frans designermerk dat in 1992 werd opgericht door Gabriella Cortese. Vanaf het allereerste begin maakt ze collecties in haar eigen authentieke stijl van ‘boho chic’. Natuurlijke materialen en artistieke invloeden bepalen haar borduursels en patronen.

Gabriella heeft een enorme waardering voor traditioneel handwerk. Ze zoekt wereldwijd naar millennia-oude technieken die ze tot de basis van haar collecties maakt. “Handwerk dreigt verloren te gaan”, vindt zij. Deze oude technieken blijven behouden dankzij de productie van de Antik Batik collectie. ” Borduren, weven, bedrukken, Elk kledingstuk in de Antik Batik-collectie is door een leger van ambachtslieden met geduld en zorg gemaakt”, vertelt Gabriella. “Ik hou van kleding die een ziel heeft. Ik geef er daarom de voorkeur aan om minder, maar beter te produceren.”